Personvernerklæring for Panasonic
Panasonic behandler ditt personvern og dine personopplysninger med aller største respekt. Vi overholder EUs personvernforordning.
Denne personvernerklæringen skal fortelle deg hvordan vi bruker opplysninger vi innhenter om deg (kalt «personopplysninger», forklart nedenfor). Vi har forsøkt å gi en tilstrekkelig detaljert forklaring av hva vi gjør for å gi deg en rask oversikt, med mulighet til å følge en lenke hvis du vil finne ut mer. Hvis du likevel ikke finner den informasjonen du trenger, kan du sende oss en e-post på [email protected]
Personvernerklæringen gjelder for enheter, produkter, nettsider eller applikasjoner som henviser til personvernerklæringen (samlet våre «tjenester»), og gjelder enten du bruker tjenestene via en datamaskin, mobiltelefon, et nettbrett, TV eller annen enhet.
Klikk på lenkene nedenfor ytterligere informasjon om vårt personvern:
1. Hvem er vi?

2. Hva er personopplysninger?

3. Hva slags personopplysninger innhenter Panasonic om deg?
A. Personopplysninger som du oppgir direkte
B. Informasjon om din bruk av tjenestene
C. Personopplysninger fra tredjepartskilder
D. Andre måter vi kan innhente dine personopplysninger på

4. Hvordan bruker vi dine opplysninger?

5. Hvem utleverer vi dine opplysninger til?

6. Hva gjør vi for å holde dine personopplysninger trygge?

7. Innsyn i dine personopplysninger og andre rettigheter du har

8. Datalagring – Hvor lenge lagrer/oppbevarer vi dine personopplysninger

9. Tredjepartslenker og -produkter for våre tjenester

10. Informasjonskapsler

11. Dine valg (f.eks. markesføringse-poster eller annet)

12. Barns personopplysninger

13. Endringer i denne personvernerklæringen

14. Kontakt oss / Mer informasjon

1. Hvem er vi?

I. Panasonic Nordic, Sundbybergsvägen 1, 171 73 Solna, Sverige, SE516407317201, https://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/ («Panasonic», «vi», «oss» eller «vår»);

II. Vi er en del av Panasonic Corporation, med hovedkontor i Kadoma, prefekturet Osaka, Japan;

III. Vi har en rekke datterselskaper, og de finner du her http://www.panasonic.com/global/corporate/profile/group-companies.html#renketsu.

2. Hva er personopplysninger?

Til bruk i denne personvernerklæringen består «personopplysninger» av all informasjon som gjelder deg og/eller informasjon som kan identifisere deg, direkte eller indirekte. For eksempel kan informasjon som identifiserer deg, bestå av navn, adresse, telefonnummer, fotografier, betalingsopplysninger, et spesifikt identifikasjonsnummer for Panasonic-produkt/-enhet, stedsinformasjon, nettidentifikator (f.eks. informasjonskapselidentifikatorer og din IP-adresse) eller én eller flere faktorer som er spesifikke for din fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet. Når vi kombinerer annen informasjon (dvs. informasjon som i seg selv ikke identifiserer deg) med personopplysninger, behandler vi den kombinerte informasjonen som personopplysninger.

3. Hva slags personopplysninger innhenter Panasonic om deg?

A. Personopplysninger som du oppgir direkte
Noen av tjenestene vi tilbyr, gjør det mulig for deg å gi oss personopplysninger direkte.
Når du oppretter en Panasonic-konto eller -profil
Når du oppretter en konto eller profil på en Panasonic-nettside eller -applikasjon (som når du registrerer et produkt for garantiutvidelse eller registrerer deg som Panasonic-partner), ber vi deg om å oppgi visse personopplysninger, inkludert navn og e-postadresse. Alle Panasonic-kontoer du oppretter, vil være passordbeskyttet, og vi bruker navnet ditt til å verifisere kontoen din når du kontakter våre kundestøtterepresentanter eller kontakter oss av andre grunner.
Når du kommuniserer med Panasonic
Når du kontakter oss med en salgsforespørsel eller samhandler med kundestøtterepresentanter via e-post, telefon eller personlig, kan vi innhente personopplysninger, slik som navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse og kontaktpreferanser; og vi kan også innhente informasjon om Panasonic-produkter eller -enheter som du eier, slik som serienumre og kjøpsdato. Vi kan også opprette logger/rapporter som er nyttige for å diagnostisere problemer knyttet til produkter eller applikasjoner, og hente informasjon knyttet til problemet. Vi bruker denne informasjonen til å gi deg kunde- og produktstøtte. Vi kan gå inn på din relevante Panasonic-profil/-konto for å gi deg den nødvendige hjelpen eller støtten som du trenger eller har bedt om. Vi kan også gjøre opptak og gjennomgå samtaler med våre kundestøtterepresentanter (f.eks. når du kontakter oss via telefon), til opplæring og klagehåndtering, og også gjennomgå opplysninger som du har oppgitt som svar på frivillige kundeundersøkelser. Vi vil bare gjøre opptak og/eller gjennomgå samtalene dine med oss der vi har tillatelse til å gjøre det gjennom gjeldende lovgivning, og vi vil alltid opplyse deg om at vi gjør det
B. Informasjon om din bruk av tjenestene
Vi kan innhente informasjon om din bruk av våre tjenester gjennom programvare i din/ditt Panasonic-enhet/-produkt og på andre måter, eller din bruk av våre nettapplikasjoner. Vi kan for eksempel innhente:
I. Enhets-/produktinformasjon – slik som maskinvaremodell, IMEI-nummer for enhet/produkt, MAC-adresse for enhetens trådløse nettverksgrensesnitt og mobiltelefonnummeret brukt av enheten), mobilnettverksinformasjon, ditt mobiloperativsystem, typen mobilnettleser du bruker, tidssoneinnstilling og andre unike enhetsidentifikatorer, IP-adresser, operativsystemdetaljer og innstillinger for enheten du bruker for å få tilgang til tjenestene.

II. Logginformasjon – slik som tiden og varigheten for din bruk av tjenesten, søkeord du angir gjennom tjenestene og informasjon som lagres i informasjonskapsler som vi bruker på produktet/enheten eller vår applikasjon.

III. Stedsinformasjon – slik som produktet eller enhetens GPS-signal eller informasjon om WiFi-tilgangspunkter i nærheten og basestasjoner som kan overføres til oss når du bruker bestemte tjenester. Noen av våre stedsaktiverte tjenester krever dine personopplysninger for å fungere. Hvis du ønsker å bruke den bestemte tjenesten, blir du bedt om samtykke til at opplysningene dine brukes til dette formålet. Du kan trekke tilbake samtykket når som helst ved å endre innstillingene i enheten/produktet.

C. Personopplysninger fra tredjepartskilder
Vi kan motta personopplysninger fra tredjeparter (dvs. andre selskaper). Få mer informasjon om dette i følgende tilleggsinformasjon:
Informasjon fra offentlig tilgjengelige kilder
Vi kan motta personopplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige kilder, forutsatt at mottak av slike opplysninger er i henhold til gjeldende lover, som vi kan kombinere med andre opplysninger vi mottar fra eller om deg.
Vi kan også motta opplysninger om deg fra sosiale medier når du velger å koble til slike nettsteder.
D. Andre måter vi kan innhente dine personopplysninger på
Vi kan innhente personopplysninger på andre måter. Få mer informasjon om dette i følgende tilleggsinformasjon:
Diskusjonssider og forumer
Noen Panasonic-nettsider og -applikasjoner har diskusjonssider, forumer, oppslagstavler, chatfunksjon, blogger og lignende funksjoner («innlegg på nettsamfunn») der du kan legge ut informasjon, meldinger og annet. Når du oppgir personopplysninger gjennom slike tjenester, ber vi deg være veldig forsiktig siden dette kan bli offentlig informasjon og være tilgjengelig for besøkende på våre nettsider og for det generelle publikum.
For å delta i innlegg på nettsamfunn må vi innhente visse personopplysninger som en del av registreringsprosessen, som omfatter ditt navn, brukernavn, passord, e-postadresse, fødselsdato og kontaktopplysninger (f.eks. e-postadresse, telefonnummer).
Kampanjer, spill, premietrekninger og konkurranser
Hvis du deltar i kampanjer, konkurranser, nettspill, premietrekninger eller lignende markedsføring («aktiviteter»), kan vi bruke de personopplysningene du oppgir, til å administrere disse aktivitetene. For å administrere slike aktiviteter kan vi be om at du oppgir bestemte personopplysninger, som kan omfatte navn, brukernavn, passord, e-postadresse, fødselsdato og kontaktopplysninger (f.eks. e-postadresse, telefonnummer).
I den grad vilkårene for en slik kampanje angående behandling av personopplysninger om deg, er i konflikt med denne personvernerklæringen, gjelder vilkårene for kampanjen og vi råder deg til å gå nøye gjennom de spesifikke vilkårene for aktiviteten.
Abonnementer og nyhetsbrev
Hvis du abonnerer på vår markedsføringskommunikasjon og nyhetsbrev, kan vi innhente personopplysninger fra deg for å kunne levere denne tjenesten til deg. Personopplysningene som kreves, omfatter e-postadresse og postnummer. Vi vil bare levere slike abonnementstjenester til deg i samsvar med gjeldende lovgivning og der du uttrykkelig har bedt oss om det.
Når du laster opp personopplysninger til en Panasonic-nettside eller nettapplikasjon
I tillegg til det ovenstående, kan vi innhente slike andre personopplysninger som du oppgir ved å laste opp innhold (f.eks. sertifisering eller bilder) på våre nettsider eller nettapplikasjoner. I slike tilfeller kan følgende personopplysninger bli innhentet for å publisere innholdet på våre nettsider eller nettapplikasjoner: navn, e-postadresse og eventuelle andre personopplysninger i innholdet som du velger å laste opp. Der vi innhenter slikt innhold, vil vi bare gjøre det i samsvar med gjeldende lovgivning.
Svaraktivitet for nettsider og kampanjer
Hvis du har valgt å bruke våre informasjonskapsler for sporing, vil våre markedsføringsautomatiseringssystemer spore dine svaraktiviteter for nettsider og kampanjer (slik som deltakelse på varemesser eller klikk på nyhetsbrev). Vi gjør dette for å forstå kundene våre bedre og tilpasse markedsføringskommunikasjonen.
Panasonic Business Partner-portal
For at du skal bli Panasonic-partner må vi innhente grunnleggende informasjon om selskapet, den ansatte som registrerer selskapet (navn, e-post, telefon) og hvilke Panasonic-produkter som selskapet er interessert i å reklamere for.
Panasonic Training
Panasonic Training-verktøyet er en læringsplattform som brukes til å lære opp Panasonic-forretningspartnere ansikt til ansikt eller gjennom e-læring. Det vil registrere opplæringsresultatene for alle partneransatte som deltar. Personopplysninger som registreres, omfatter navn, e-post og opplæringsresultater.
4. Hvordan bruker vi dine opplysninger?
Vi kan bruke personopplysningene vi innhenter til følgende formål:
I. Registrere produkter/tjenester – for å registrere deg eller din enhet eller produkt for en av våre tjenester;
II. Levere våre tjenester – for å levere våre tjenester eller en spesifikk funksjon som du ber om, inkludert for å gjøre det mulig for oss å oppfylle forpliktelser i kontrakter med deg (slik som en produkt- eller enhetsgaranti);
III. Undersøkelser – for å be om dine meninger eller kommentarer om våre tjenester og for å gjennomføre andre undersøkelser;
IV. Tilpasset og målrettet innhold – for å levere tilpasset innhold og komme med anbefalinger basert på dine tidligere aktiviteter i våre tjenester. Vi kan bruke personopplysninger for å mer effektivt målrette våre tjenester, innhold, anbefalinger, reklamer og kommunikasjon (du finner mer informasjon om dette i vår policy om informasjonskapsler);
V. Reklame – til reklame, slik som å levere tilpassede reklamer og sponset innhold, og sende deg markedsføringskommunikasjon;
VI. Analyseformål – for vurdering og analyse av marked, kunder, produkter, enheter og andre tjenester (inkludert be om dine meninger om våre produkter og tjenester og utføre kundeundersøkelser);
VII. Statistikk – for å lage anonym, samlet statistikk om bruken av våre tjenester. Disse anonymiserte dataene kan bli delt med tredjeparter;
VIII. Forbedring av tjenester – for å utvikle og forbedre nye og eksisterende Panasonic-produkter og -tjenester, anbefalinger, reklamer og annen kommunikasjon og lære mer om dine preferanser;
IX. Kundestøttetjenester – for å levere kundestøttetjenester for enheter eller produkter, eller håndtere alle typer forespørsler du har (for eksempel klagebehandling);
X. Forebygge kriminalitet – for å forebygge eller oppdage svindel eller kriminalitet;
XI. Forretningsformål – for forretningsovervåking og interne registre;
XII. Publisering av kommentarer – der du laster opp produkt- eller enhetsanmeldelser, kommentarer eller innhold til våre nettsider, eller der du har svart på en valgfri undersøkelse, kan vi lenke til, publisere eller offentliggjøre dine kommentarer, inkludert i våre egne reklamer;
XIII. Juridiske forpliktelser – for å overholde våre juridiske forpliktelser;
XIV. Konkurranser og kampanjer – for å gjennomføre premietrekninger, konkurranser og andre kampanjer eller tilbud, i henhold til loven;
XV. Opplæring – for opplæring av personell og kvalitetssikringsformål, spesielt knyttet til våre kundestøtterepresentanter; og
XVI. Oppdateringer – for å kommunisere med deg, inkludert å kommunisere med deg om din konto, profiler eller transaksjoner med oss, gi deg viktig informasjon om våre produkter, enheter, applikasjoner eller andre tjenester, sende deg varsler om viktige endringer i vår personvernerklæring og, der det tillates av deg og gjeldende lovgivning, markedsføring, for å sende deg tilbud og kampanjer for våre tjenester.
Loven tillater oss å bruke personopplysninger som angitt ovenfor på det grunnlaget at vi handler for å ivareta våre «berettigede interesser».

Tilbakekalling av produkter – hvis Panasonic mot formodning må tilbakekalle et produkt, for eksempel av sikkerhetsgrunner, brukes dine opplysninger til å kontakte deg med instruksjoner om hvordan du skal returnere produktet.
Markedsføringskommunikasjon
Panasonic kan kun bruke dine personopplysninger til å levere nyhetsbrev og annen kommunikasjon via post, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS) hvis du har gitt samtykke eller hvis vi på andre måter har lov til gjøre det i henhold til gjeldende lovgivning. Få mer informasjon om dette under «Dine valg» i denne personvernerklæringen.
Kombinere personopplysninger
Vi kan kombinere personopplysningene som vi innhenter fra deg (inkludert opplysninger mottatt fra andre Panasonic-datterselskaper) i den grad det er tillatt av gjeldende lovgivning. Vi kan for eksempel kombinere ulike databaser som inneholder dine personopplysninger for å gi deg bedre støttetjenester og mer personlig tilpasset innhold (blant annet markedsføring og reklame).
5. Hvem utleverer vi dine opplysninger til?
Vi vil ikke utlevere dine personopplysninger til tredjeparter for deres uavhengige markedsførings- eller forretningsformål. Vi kan imidlertid utlevere dine opplysninger til følgende enheter:
I. Panasonic-datterselskaper
Det kan hende vi må overføre dine personopplysninger til andre Panasonic-selskaper for å levere nødvendige tjenester eller andre tjenester/støtte du ber om. Alle Panasonic-datterselskaper er forpliktet til å følge personvernpraksisen som er angitt i denne personvernerklæringen, eller andre personvernpolicyer som de varsler deg om.
II. Tjenesteleverandører
Vi bruker tredjeparts tjenesteleverandører til å hjelpe oss med å administrere visse aktiviteter og tjenester på vår vegne, slik som leverandører av kundesentre som brukes av Panasonic til å betjene våre kunder, datatilførsel, datarengjøring, oppfylling av dine kjøp og levering av produkter, behandling av kredittkortbetalinger, sending av post og e-poster, sending av tekstmeldinger (SMS), distribusjon av reklame, analysering av bruk av våre tjenester, sporingseffektivitet for våre markedsføringskampanjer, la brukere koble til sosiale medier, levere tjenester for å kontrollere svindel og kundestøttetjenester. Vi kan dele personopplysninger om deg med tredjeparts tjenesteleverandører kun for å gjøre det mulig for dem å utføre tjenester på vår vegne, og de vil kun handle i henhold til våre instruksjoner. Her er noen eksempler på tredjeparts tjenesteleverandører som vi bruker:
a. E-posttjenesteleverandører – skytjenester fra Marketo og Oracle Marketing Cloud brukes til å hjelpe oss med å sende e-poster til deg i henhold til dine markedsføringspreferanser;
b. Analysetjenesteleverandører – analyseleverandører brukes til å hjelpe oss med å forstå bruken av våre produkter/enheter og andre tjenester, for å bidra til å forbedre tjenestene. Analyseleverandørene som vi bruker for øyeblikket er Google Analytics, Marketo og Oracle Marketing Cloud. Se vår policy for informasjonskapsler for mer informasjon.
III. Leverandører av sosiale medier
Vi kan gi dine personopplysninger, slik som e-postadresse, til visse sosiale medier slik at de kan hjelpe oss med å vise reklamer om våre tjenester på dine sosiale medier. Vi vil bare dele dine personopplysninger med leverandører av sosiale medier i henhold til dine markedsføringspreferanser og gjeldende lovgivning.
IV. Tredjeparter når det kreves ved lov eller for å beskytte våre tjenester
Vi utleverer dine personopplysninger for å overholde gjeldende lovgivning eller reagere på gyldige rettsprosesser, inkludert fra etater som opprettholder lov og orden eller andre statlige myndigheter; for å beskytte kunder (f.eks. forhindre spam eller forsøk på å svindle brukere av våre tjenester); for å sørge for og opprettholde sikkerheten til våre tjenester (f.eks. for å forhindre eller stoppe et angrep på våre systemer eller nettverk); eller for å beskytte rettighetene eller eiendommen til Panasonic, inkludert håndheve vilkår eller avtaler som styrer bruken av våre tjenester.
V. Anonym statistikk
Vi forbereder og utvikler anonyme, samlede eller generiske data og statistikk av ulike grunner (som angitt i denne personvernerklæringen). Siden disse dataene er anonyme (dvs. du kan ikke bli identifisert fra disse), anser vi ikke disse opplysningene som personopplysninger. Derfor kan vi dele de med tredjeparter (slik som våre datterselskaper, partnere, annonsører eller andre).
VI. Andre parter i forbindelse med bedriftstransaksjoner
Vi kan utlevere dine personopplysninger til tredjeparter (eller andre Panasonic-selskaper) som en del av omorganisering, sammenslåing, overføring, salg, fellesforetagende, oppdrag eller annen ordning av hele eller deler av Panasonics forretning, eiendeler eller aksjer, inkludert, uten begrensning, i forbindelse med konkurs eller lignende prosess.
VII. Tredjeparts konkurranseleverandører
Vi kan utlevere dine personopplysninger til tredjepartssponsorer av lotterier, konkurranser, gratis premietrekninger og lignende kampanjer. Disse tredjepartsleverandørene vil bli identifisert før du deltar i konkurranser, lotterier, premietrekninger eller lignende kampanjer.
VIII. Andre parter med ditt samtykke eller på din anmodning
Vi kan dele personopplysninger om deg med tredjeparter når du samtykker til det eller ber om slik deling.
En rekke av Panasonics tjenester gir deg valget og muligheten til å laste opp og dele bestemte personopplysninger, slik som meldinger, bilder, videoer og annet innhold. Alle personopplysninger som du velger å laste opp og dele på en offentlig tilgjengelig profil, kan ses av og er tilgjengelig for andre. Derfor må du alltid utvise forsiktighet når du bruker slike tjenester fra Panasonic.
6. Hva gjør vi for å holde dine opplysninger trygge?
Panasonic har igangsatt strenge fysiske og tekniske tiltak for å sikre de personopplysningene vi innhenter i forbindelse med våre tjenester. Vær imidlertid oppmerksom på at selv om vi har disse strenge tiltakene for å beskytte dine personopplysninger, er ingen nettside, produkt, nettapplikasjon eller overføring av data, datasystem eller trådløs forbindelse fullstendig sikker, og vi kan derfor ikke garantere sikkerheten til personopplysningene.
Plassering av personopplysninger
Personopplysningene som vi innhenter fra deg, lagres og behandles innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»).

Kryptering
Alle personopplysninger som du gir oss, lagres, overføres og oppbevares med kryptering. Data lagres i svært sikre datasentre.
Andre sikkerhetstiltak
Informasjonssikkerhet, inkludert beskyttelse av personopplysninger, organiseres i et globalt Panasonic-program, kalt «Information Security Management» (ISM). Mål, standarder og implementeringstiltak organiseres i en policy, standarder og retningslinjer som gjelder globalt. Alle sentraleuropeiske IT-systemer vurderes eksternt og faller under regelen om ISO 27001-sertifisering. Programmet og delene av det følger en sterk årlig PDCA-tilnærming for å sikre konfidensialiteten, integriteten og tilgjengeligheten til alle data i hele livssyklusen til opplysningene, fra innhenting til destruering.
Bruke sosial medier og forumfunksjoner
Visse tjenester omfatter sosiale medier, chatterom eller forumfunksjoner. Du bør sørge for at du ikke deler noen personopplysninger som du ikke ønsker at andre brukere skal se, samle inn eller bruke når du bruker disse funksjonene.
7. Innsyn i dine personopplysninger og andre rettigheter du har
Panasonic vil innhente, lagre og behandle dine personopplysninger i henhold til dine rettigheter under gjeldende lover om personvern.
Dine rettigheter i henhold til gjeldende personvernlover omfatter retten til innsyn i dine personopplysninger, retten til å be om sletting eller oppdatering av unøyaktige personopplysninger og retten til å protestere, i noen tilfeller, på vår behandling av dine personopplysninger. Rett til å trekke tilbake samtykke – der du har samtykket til vår behandling av dine personopplysninger, har du rett til å trekke tilbake slikt samtykke når som helst. Dersom du ønsker å trekke tilbake samtykket til behandling, kan du kontakte oss ved hjelp av opplysningene i slutten av denne personvernerklæringen.
Utøve dine rettigheter
Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene under gjeldende personvernlover, kan du kontakte oss ved hjelp av opplysningene i slutten av denne personvernerklæringen. Vi vil svare på forespørselen uten unødig opphold og innen én måned fra mottak av slik forespørsel, hvis ikke en lenger periode er tillatt av gjeldende personvernlover, og vi kan kreve et rimelig gebyr for håndtering av forespørselen din, noe du vil bli varslet om. Vær oppmerksom på at vi kun krever gebyr når vi har lov til å gjøre det ifølge gjeldende lover.
Klager
Hvis du er bekymret for at vi ikke har overholdt dine juridiske rettigheter under gjeldende datavernlover, kan du kontakte Datainspektionen (https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/), som er datatilsynet i Sverige, der Panasonic Nordic, Filial til Panasonic Marketing Europe GmbH, Tyskland, ligger. Hvis du befinner deg utenfor Sverige, kan du kontakte din lokale tilsynsmyndighet.
8. Datalagring – Hvor lenge vi lagrer/oppbevarer personopplysninger
Vi vil lagre personopplysningene dine i den perioden det er nødvendig for å oppfylle de formålene som personopplysningene er innhentet for.
Vi klassifiserer personopplysninger i følgende spesifikke kategorier med ulike lagringsperioder:
• Konkurransedeltakelse – 1 år.
• Påmelding til markedsføring – vil være en påmelding til du melder deg av, og da vil opplysningene dine forbli lagret på en opphevingsliste for å sikre at vi følger din forespørsel.
• Kontaktskjemaer for salg eller innkommende telefonsalgforespørsler – 1 år.
• Garantiregistreringer og kundeservicesamtaler – 5 år. Det kan hende vi må kontakte deg i tilfelle et produkt tilbakekalles (helse og sikkerhet).
• Kunder og partnere – 6 år fra den siste gangen vi hadde kontakt med deg (e-post, møte, telefonsamtale).
Vær oppmerksom på følgende: Hvis personopplysningene tilhører mer enn én kategori, vil den lengste lagringsperioden gjelde. Når dine personopplysninger ikke lenger er nødvendige for formålet de ble innhentet for eller som påkrevd av gjeldende lovgivning, blir de slettet og/eller returnert til deg i henhold til gjeldende lov.
9. Tredjepartslenker og -produkter for våre tjenester
Våre nettsider, applikasjoner og produkter kan inneholde lenker til andre tredjeparters nettsider som ikke drives av Panasonic, og våre nettsider eller dine produkter og enheter kan inneholde applikasjoner som du kan laste ned fra tredjeparter. Disse nettsidene og applikasjonene er ikke under Panasonics kontroll, og vi er derfor ikke ansvarlig for personvernpraksisen eller innholdet på noen av disse nettsidene eller nettapplikasjonene det er lenket til. Hvis du velger å bruke tredjeparters nettsider eller applikasjoner, vil eventuelle personopplysninger som innhentes av tredjepartens nettside eller applikasjon, være kontrollert av personvernerklæringen til denne tredjeparten. Vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom personvernerklæringene til tredjeparter som du oppgir personopplysninger til.
10. Informasjonskapsler
Hva er informasjonskapsler?
Panasonic, samt visse andre tredjeparter som leverer innhold, reklame eller andre funksjoner for våre tjenester, kan bruke informasjonskapsler og annen teknologi på visse områder av våre tjenester. Informasjonskapsler er små tekstfiler som kan leses av en nettserver i domenet som la informasjonskapselen på harddisken din. Vi kan bruke informasjonskapsler til å lagre dine preferanser og innstillinger, hjelpe deg med å logge på, levere målrettet reklame og analysere bruk av nettsider.
Mer informasjon om informasjonskapsler
Hvis du vil ha mer informasjon om hva informasjonskapsler er, hvordan Panasonic og andre tredjeparter bruker dem og opplysninger om hvordan du kan deaktivere informasjonskapsler, kan du se vår policy om informasjonskapsler (https://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/general/cookies/).
11. Dine valg (f.eks. markesføringse-poster eller annet)
Vi og andre Panasonic-datterselskaper kan bruke dine personopplysninger (slik som kontaktopplysninger (f.eks. navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer)) til å sende deg markedsføringsrelatert korrespondanse via post, e-post, telefon og/eller tekstmelding (SMS) angående produkter og enheter fra Panasonic samt andre tjenester i henhold til dine preferanser for e-post og kontakt på din PRO Club-konto.
Når du kjøper Panasonic-produkter eller -enheter, kontakter våre kundestøtterepresentanter, oppretter en konto eller profil for en av våre tjenester, eller abonnerer på en av våre tjenester, kan du få muligheten til å velge å motta (eller hvor det er tillatt av gjeldende lovgivning, velge bort) slik markedsføringsrelatert korrespondanse.
Vi deler ikke personopplysninger med tredjeparter for tredjepartens markedsføringsformål.
Vi kan også bruke dine personopplysninger til å tilpasse og målrette vår markedsføring mer effektivt for å sikre, i den grad det er mulig, at markedsføringsrelatert korrespondanse er relevant for deg.
For å velge å ikke motta markedsføringsrelatert korrespondanse fra Panasonic må du oppdatere dine e-post- og kontaktpreferanser i din PRO Club-konto eller klikke på «Avslutt abonnement» i en e-post eller tekstmelding (SMS) med markedsføring eller reklame som du mottar fra oss.
12. Barns personopplysninger

I. Hvem er et barn?
Panasonic anser alle som er under 16 år som barn, eller yngre hvis det er spesifisert i gjeldende lover om datavern.
II. Innhenter vi personopplysninger fra barn?
Vi innhenter ikke bevisst og prøver ikke å innhente personopplysninger fra eller om barn uten samtykke fra en forelder eller verge. Der vi innhenter personopplysninger fra barn, vil vi alltid bruke rimelig innsats på å verifisere at samtykke er gitt eller er godkjent av barnets forelder eller verge.
III. Hva gjør vi når barn sender inn personopplysninger til oss?
Hvis vi får kjennskap til at personopplysninger som er sendt til oss, gjelder et barn uten at det er gitt samtykke fra en forelder eller verge, vil vi gjøre en rimelig innsats for å:
• slette disse personopplysningene så fort som mulig; eller
• hvis det ikke er mulig å slette, vil vi sørge for at disse personopplysningene ikke brukes til noe formål, og ikke utleveres videre til noen tredjepart.
IV. Forespørsler fra forelder eller verge
Hvis du er en forelder eller verge og du har forespørsler angående Panasonics behandling av personopplysningene til ditt barn, kan du kontakte oss ved hjelp av opplysningene som er oppgitt i delen «Mer informasjon» nedenfor.
Endringer i denne personvernerklæringen
Det er også viktig at du ofte ser etter oppdateringer av personvernerklæringen, siden vi kan endre den fra tid til annen. Teksten «Dato for siste oppdatering» nederst på denne siden angir når erklæringen sist ble oppdatert, og eventuelle endringer trer i kraft når vi publiserer den reviderte personvernerklæringen.
Vi vil varsle deg om disse endringene er vesentlige og, der det er nødvendig ifølge gjeldende lov, vi vil be om ditt samtykke. Vi vil sende denne varslingen som e-post eller legge ut et varsel om endringene på nettsiden til Panasonic eller gjennom relevante tjenester.
13. Kontakt oss / Mer informasjon
Hvis du har spørsmål angående innhenting, behandling eller bruk av dine personopplysninger, eller ønsker å korrigere, blokkere, rette, protestere, få innsyn, trekke tilbake samtykket for noen aspekter av denne personvernerklæringen, eller slette personopplysninger, ber vi deg kontakte oss.

I. Via post:
[■DPO]
Panasonic Nordic, Filial til Panasonic Marketing Europe GmbH, Tyskland
Sundbybergsvägen 1, 171 73 Solna
Sverige
SE516407317201

II. Via e-post:
[email protected]
III. Via telefon:
0046-0856642688 (mandag til fredag, 09.00–17.00)

 

Hold deg oppdatert


Opphavsrett © 2021 Panasonic Marketing Europe GmbH, med enerett